▲黃智賢今晚出場,不過佢呢個look吸引唔到陳敏之。

無綫50周年台慶重頭劇《溏心風暴3》已經播出了大半,最令人睇到火都嚟的黃以愛 (陳敏之飾) 與Nic (唐文龍飾) 的一段不倫戀亦已告一段落,兩人都各自回復返正常生活,唐文龍繼續擁有幸福家庭,而陳敏之就孤獨一人。不過今晚播出的第29集,敏之就出現了新的追求者喇,今次呢個係百分百單身男,敏之終於唔使再做人第三者同人爭老公,雖然可能她覺得爭返來先係好的。

陳敏之對黃智賢完全無feel。

呢個新出場的角色就是由黃智賢飾演的宋友基,他是有機農莊的負責人,自己親手耕田種菜養豬整午餐肉,又搞免費自然生態導賞團,帶小朋友認識環境,總之就是環保分子,畢業於外國名牌大學,好有學識㗎。其實他亦有家底的人,條件絕對不比唐文龍差。黃智賢對於特地來村裡取景影相的陳敏之極有好感,每次都炮製成寸厚餐肉煎雙蛋麵給敏之。可惜,敏之對他似乎零感覺,唔止好冷淡,當她feel到黃智賢對她有意思,仲講到明話以後都不會再來這條村,言下之意即係大家不會再見面,大大個檸檬請黃智賢食,之後頭也不回咁走了,好絕情。

▲黃智賢大獻殷勤都無用。

来源: hk01


Like Rojaklah Facebook!不出门也能知天下事~

Like Rojaklah TV Facebook!随时观看Video,给你Happy给你FUN❤

Comments

comments