結婚係人生大事,請得去飲嘅多數係親戚朋友或者好姊妹,除非想晒命,否則正常人都唔會請個仇人嚟飲自己餐喜酒啦!話說即將於10月2號擺酒嘅楊怡,近期開始周圍派帖派餅,吳卓羲馬浚偉等係楊怡老死,收到帖當然唔出奇,奇就奇在盛傳同楊怡積怨12年嘅胡定欣都收到!難得兩個識於微時又齊齊上到位做視后,楊怡仲做埋幸福人妻,有咩恩怨都當粉筆字抹咗去啦!

同期出道嘅楊怡同定欣曾經係好姊妹,據知定欣當年經常約埋對方上自己媽咪間美容院做facial,又成日孖公仔去街,不過04年拍《大唐雙龍傳》時傳出兩人爭吳卓羲搞到反晒面,加上之後定欣同馬國明分手,令身為馬明好友嘅楊怡對定欣更不滿!10年台慶頒獎禮,兩人被影到撞膊互藐,不和到出晒面!

  

12年幾乎除公事外不相往來,但今年楊怡同羅仲謙結婚,將於下月2日擺酒,阿怡亦不計前嫌,大方請埋定欣去飲;而定欣收到帖後,日前亦公開祝福楊怡同謙謙,更回憶起十幾年前曾經一齊落住雨去沙灘玩水,似乎感觸良多!今時今日定欣已達視后級,楊怡又離巢外闖,事業上兩人唔再係對手,更唔會再爭仔,係時候握握手做番好朋友啦!

1516

 

 

 

 

来源:东方新天地

Comments

comments