天王郭富城(城城)出席新春慶典,講到近日網上流傳,城城在24年前曾講過結婚的話會向全港市民派利是,網民叫城城「找數」

▲城城曾講過佢結婚嘅話會向全港市民派利是。(資料圖片)

對此他笑言有留意此事,笑言:「廿幾年前我真係小朋友,到依家成家立室,已經係大人,我找數! 但係有個問題,逐家逐戶派利是冇可能發生,所以我諗住將全港市民嘅利是集埋一封利是,將呢筆錢捐出去,代表全港市民將福氣承傳落去,希望更多有需要嘅人能夠受惠,最緊要有祝福、有心,希望香港市民唔介意啦。」

▲城城話會「找數」㗎!

▲城城將呢筆錢捐出去。

▲城城話會代表全港市民將福氣承傳落去。

▲城城希望香港市民唔介意啦!

▲咁就掂啦!

另外,講到城城主演電影《西遊記女兒國》在內地票房報捷,他說:「希望成績可以繼續好啲,其實套戲包羅萬有,有愛情、打鬥、喜劇,適合一家大細去睇。」

来源: on.cc

Like Rojaklah Facebook!不出门也能知天下事 ❤ 请点我!

Comments

comments