四張嘢闖娛圈!薛世恒搵前妻法拉合作唔尷尬

薛世恒最近勇闖娛圈,佢就話唔介意同前妻陳法拉合作。

正所謂有心唔怕遲,Neway太子兼陳法拉前夫薛世恒(Daniel)今年膽粗粗入行,成為娛樂圈新人。圈中朋友多多的他坦言一直對娛樂圈感興趣,大學時代已開始跟朋友夾Band,表演欲旺盛:「我以前諗過去音樂學校讀書,我係打鼓,要練習好耐,後來發覺每日練三、四個鐘,但係都仲未去到個水平,所以就放棄咗呢個念頭。之後由玩音樂變咗攝影,我想搵個媒體表達自己,如果唔做藝人,我會去唔同地方影相做攝影師。」問到認為自己有甚麼條件適合做藝人?他笑說:「我可唔可以話係外形?哈哈!我想演戲,人生經歷有番咁上下,想將內心攞出嚟。」

撞彩踏出第一步

Daniel表示一直以來有不少人建議他入行,他亦心癢癢:「後來咁啱有朋友開公司需要新演員,我話可以試吓,最後簽咗一間北京公司,我算係公司嘅首批演員。依家開始學演戲、詠春、普通話等,差唔多有一半時間都要返北京。嚟緊會有電影、電視嘅工作。」問到最想與哪位藝人合作?他首選相熟的好友,例如袁偉豪、黃長興及陳敏之等,至於前妻陳法拉,他亦不介意合作,並大讚:「佢係一個好專業同資深嘅演員,可以合作好開心,而且我哋都係朋友。」

最怕感覺玩玩吓

年屆四字頭才做新人,Daniel抱着有進無退的心態闖娛圈,揚言:「冇得退!(你好勇?)我性格係咁,會諗將來好多可能性。(怕唔怕畀人覺得你玩玩吓?)都怕人咁諗,我會加倍努力,否則會畀人覺得我係玩,因為我唔係靠呢行食飯,咁我出咗嚟做嘢10幾年,都有積蓄,唔係手停口停,但我入行真係好認真,希望大家見到。」Daniel坦言很遲才通知家人入行這個決定,問到他們的反應?他說:「佢哋好理解,只係擔心我有冇好好照顧自己身體,同埋我係咪真係鍾意。(家人咁低調,會唔會唔想你做藝人?)我咁大個人,覺得各樣嘢已經交晒功課,我能夠養活自己,又冇學壞、冇壞習慣,我只差未成家立室。(有冇其他人潑你冷水﹖)朋友都好關心我,只係話『你小心畀人呃』,但我可以畀人呃啲乜?」

Like 玩嘢兄弟团 Facebook!带大家玩翻全马high翻天~请点我

Like Rojaklah Facebook!不出门也能知天下事》请点我

 

来源:oncc

Comments

comments