(突發)遭八婆張名雅、黃心穎夾擊!朱千雪心灰退出娛樂圈:兩個八婆成日又玩鳩我!約滿我都冇諗住簽約喎!

風頭躉梗係是非多,朱千雪12年參加港姐嗰陣已經係大熱。不過時也命也吖!明明網上投票、現場藝人投票都最高,但因為個電腦系統down機,搞到變咗啃頸 三。全城網友都戥朱千雪唔抵,又話張名雅同黃心穎唔係實至名歸。同屆冠軍張名雅、亞軍黃心穎鬼唔眼紅咩!仲夾埋杯葛佢㖭。

不過冇計!無線高層鍾意朱千雪,所以拍劇、出騷,都跑出囉。 選完冇耐已經拍《on call 36小時II》,同吳啟華做情侶。之後劇接劇,拍《EU超時任務》做女一㖭!同年拍電影《赤道》(前名赤盜),加上同阿叻拍《叻哥遊世界》,講到明力捧。 搞到同屆嘅亞軍黃心穎嬲嬲豬,寸爆話︰「鬼叫我冇人撐!」

朱千雪 on call 36 2的圖片搜尋結果

不過依家唔使爭啦!張名雅都唔玩嫁人咯。而朱千雪亦專心修讀法律,得番心穎BB一個咋,冇咗假想敵,唔知佢有冇失落感呢?

心穎BB的圖片搜尋結果

樂大媽被叮走之後,朱千雪亦被投閒置散,舊年佢決定重返校園做全職學生,喺中大拎完企業傳播碩士,今年又喺城大攻讀法律博士課程(Juris Doctor,JD),一心一意為律師事業鋪路,同娛樂圈講bye bye。

據聞朱千雪爸爸由細到大都對佢要求好高,所以朱千雪好勤力,唔只考到入加拿大頂級學府--西門菲莎大學讀書,又彈得一手好琴,就算畢業返到香港,佢又繼續讀碩士,而家仲要讀埋法律博士課程添。

「其實我一直都好想讀law,但因為加拿大唔可以中學後直接讀law,要讀咗degree先,咁我讀完書就返咗嚟,之前又做嘢、讀碩士,咁而家就啱timing。」

早前,朱千雪孭住個背囊喺城大兜嚟兜去,開咗學先幾個禮拜,唔熟路唔出奇。

「啱啱開始讀咗幾個禮拜啫,九月先開學,(係咪要日日返學?)係,今日group meeting,明天presentation,所以頭先同啲teammate開會。」

日日返學唔走堂,呢個學生堅係勤力,而且早喺開學前,佢已經喺湯家驊嘅律師事務所實習。「我想喺返學之前有多啲experience,咁就有朋友介紹我去chamber度做實習。」

雖然朱千雪做全職學生,但話曬仲有約喺身,所以有時佢都會幫大台客串下嘅,不過未到佢埋位嗰陣,就唔係咪劇本,而係繼續睇法律課本囉。

至於畢業後仲留唔留喺呢娛圈發展,佢就話:「到時先算啦,到時我約滿喇,到時可能公司唔簽我呢。」

来源: cocomy.net


Like Rojaklah Facebook!不出门也能知天下事~~

 

Comments

comments