張彥博同孫慧雪,呢兩個名字都可算係近日娛樂圈最火紅,相信冇人會唔認識!先講講張彥博,佢喺無綫熱播劇《一屋老友記》飾演廢青細寶,長得一副可愛童顏而且演技不俗,備受觀眾認同,人氣急升!至於阿雪就無須多講,樣靚身材正的她趁入行十周年,推出第一本亦係最後一本寫真集《Once》,人氣一時無兩!咁點解小編會將細寶阿雪放埋一齊呢?因為原來佢哋係中學師兄妹嚟!

 

日前阿雪同張彥博都喺IG上載合照,自爆兩人其實係中學師兄妹關係,阿雪就留言話︰「我哋係中學嘅師兄妹,十年後,我哋同一間公司,今日,終於一齊拍攝,感覺好特別」原來佢哋中學時期都係喺小西灣衛理中學讀書,仲要兩人都咁童顏,實在難得!

網民唔單止讚兩人keep得好,仲話佢哋真係好襯!會唔會考慮演一對凍齡情侶?

張彥博雖然今年10月就36歲,但天生長得一副俊俏baby face,有人話佢似張敬軒有人話激似小豬羅志祥,總之都係靚仔啦。《一屋老友記》中細寶的角色設定為25歲的無業青年,張彥博演得入木三分,嗰種反叛與不成熟感相當自然,難怪觀眾大喜!

查看相片張彥博着起校服真係完全冇違和感,會唔會俾人問考咗DSE未?下頁續

阿雪樣子甜美笑容又燦爛,係唔少人心目中的女神,從外表真係未必估到佢已經入行十年,已經34歲啦!今年佢推出第一本、同時係最後一本寫真集,入面啲相大騷其33C上圍,黑絲半裸咩都齊,難怪男粉絲們逼爆書展!

阿雪個樣清純得嚟又帶點稚氣,着起校服極省鏡,其中仲要露埋事業線,小編不行了!

来源:yahoo

Comments

comments